למה כדאי ואפילו חשוב ליישם סגירת חורף טובה במסעדה? האם שווה לשלם לעירייה את התוספת בארנונה או להשקיע ולמתג את הסוכך, רק בשביל שלושה או ארבעה חודשים בשנה?

לא מעט מדברים היום על המסים הרבים ועל ההוצאות שיש לבעלי מסעדות בארץ, כמה קשה ויקר לנהל מסעדה מצליחה, ועוד.

לצערנו הרב, השיח הזה נכון: הרבה מסעדות אומנם מצליחות ומשגשגות, אבל יש לא מעט מקומות שנסגרים, בכל רחבי הארץ. תנועת הלקוחות לא מספקת או שהרווח מלקוח לא מספיק, כדי לכסות את ההוצאות.

סגירת חורף למסעדה – פתרון מצוין להגדלת הכנסות

סגירת חורף מאפשרת לנצל מדרכה או חלל שקיים בין עמודים גם בחודשים הקרים והגשומים יחסית. בקיץ, מסעדות רבות מבססות לא מעט מהמחזור שלהן על הכנסות ממקומות אלה ומחצרות אחוריות של המסעדה. אם אי אפשר להשתמש בהם בחורף, אפילו אם מדובר רק בשלושה או ארבעה חודשים בשנה, הרי שמדובר על אובדן הכנסות רב.

סגירת חורף טובה בחזית בית קפה ממוצע בתל אביב מוסיפה בין ארבעה לשישה שולחנות, ובחזית מזללה או עסק אחר למזון מהיר היא יכולה להוסיף מקומות ישיבה במספר שמקביל לשישה או שמונה שולחנות בבית קפה.

לא מעט – ואפילו די הרבה הכנסה.

סגירת חורף למיתוג העסק

אם יש לכם בית קפה או מסעדה שלא נמצא ממש בחזית בניין, אלא בין עמודים או בתוך מעבר, כמו אלה שלאורך רחובות רבים בתל אביב, נצלו את הסגירה כדי להוסיף נראות לעסק:

במקום להשתמש בסוכך גנרי, יפה אבל רגיל, הדפיסו את שם המקום שלכם או את לוגו המקום בחזית הסוכך או על גבי הדפנות המתקפלות של הסגירה.

בצורה כזו תביאו למעשה את שם העסק לחזית הרחוב, למקום שבו יש תנועה של כלי רכב וגם של הולכי רגל, ותזכו בנראות נוספת לזו של המקום הרגיל.

סגירה נכונה – בהתאם לתדמית המקום

בכל מה שקשור באיכות החומרים שמשמשים לסגירת החורף ולצורה בה מיישמים אותה, כדאי לא לחסוך.

קנו סוכך או סגירה מחומרים טובים, כאשר אם מדובר בחומר גמיש – בד או חומר דומה – ודאו שהוא יהיה תפור היטב, ואם מדובר בסגירת אלומיניום, שהיא תהיה טובה ויציבה.

סגירה טובה תשרת אתכם במשך מספר שנים ותוכלו גם להרכיב אותה בקלות בכל שנה מחדש; זאת, מבלי לאבד מכושר האיטום של הסגירה, בלי שהיא תחדיר גשם או רוח או מים מחלקה התחתון.